סוגי מכשיר שמיעה
מכשירי שמיעה מסייעים לאנשים בעלי לקוי שמיעה להשלים את הצלילים החסרים אשר אינם יכולים לשמוע. כיום חברות רבות אשר מייצרות מכשירי שמיעה פיתחו מכשירי שמיעה דיגיטליים המסוגלים לסנן את רעשי הרקע מצלילי הדיבור. יחד עם זאת חשוב להבין כי למרות התקדמות הטכנולוגיה מכשיר שמיעה אינו תחליף לאוזן תקינה. הסתגלות למכשירי שמיעה ולצלילים שהוא מפיק אורכת תקופה ממושכת ודורשת סבלנות מהמשתמש וסביבתו הקרובה.
 
מעבר לחלוקה בין סוגי מכשירי השמיעה למכשירי שמיעה דיגיטליים ומכשירי שמיעה אנלוגיים ניתן לסווג את מכשירי השמיעה גם לפי גודלם והמיקום בו הם מורכבים ביחס לאוזן.
 
 מכשירי שמיעה דיגיטליים
מכשירי שמיעה דיגיטליים מכשירי שמיעה דיגיטליים
מכשירי שמיעה דיגיטליים הינם מכשירי שמיעה בעלי איכות צליל ללא רבב. שבב מחשב מתקדם מאפשר עיבוד צליל ללא עיוותים ושיפור הבנת הדיבור על רקע רעש. מכשירי שמיעה דיגיטליים מאפשרים יצירת תוכניות מותאמות אישית בהתאם למצבים השונים אליהם נחשפים.
 
מכשיר שמיעה דיגיטלי - היתרונות:
  • מתאימים לרוב אוכלוסיית לקויי השמיעה.
  • אין צורך בגלגל עוצמה.
  • הצליל נשמע טבעי ונקי.
כיום ישנם מכשירי שמיעה דיגיטליים בעלי אפשרות להתאמה באמצעות שלט רחוק. כלומר - אין יותר צורך  לגעת במכשיר השמיעה על מנת להגביר \ להנמיך את עוצמתו או על מנת להחליף תכנית במכשיר. פשוט לוחצים על השלט ומכשיר השמיעה מגיב בהתאם.
מכשיר שמיעה דיגיטלי מאפשר התאמה מדוייקת, יעילה ושמירה על נוחות האזנה. ברוב מכשירי השמיעה הדיגיטליים קיימת מערכת בקרת צליל חוזר (Feedback) ורעשי רקע. כיום ישנם מכשירי שמיעה דיגיטליים המשתמשים בטכנולוגיה אלחוטית (Wireless) ובכך מבצעים התאמה וסנכרון בין מכשיר אחד לשני ולכן מונעים את הצורך לשנות פרמטרים ב-2 מכשירים בכל פעם אלא באחד בלבד.

 מכשירי שמיעה - מאחורי האוזן (BTE - Behind the Ear)
מכשירי שמיעה - מאחורי האוזן (BTE - Behind the Ear) מכשירי שמיעה - מאחורי האוזן (BTE - Behind the Ear)
מכשירי שמיעה הממוקמים מאחורי האוזן (BTE) מתאימים לרוב האוכלוסייה (גם לילדים קטנים), קיימים במבחר צבעים וגדלים ומתאימים כמעט לכל סוגי ירידות השמיעה. למכשיר שמיעה מאחורי האוזן מתחברת אוזנייה שקופה אותה מכניסים לתוך האוזן. היתרון המרכזי של מכשירי שמיעה מאחורי האוזן הינו בעמידות. הם מחזיקים מעמד זמן רב יותר, פחות עדינים, נפגעים פחות מלחות. כמו כן מכשירי שמיעה אלה קלים יותר לתיקון במקרה הצורך וניתן לחבר אותם למערכות FM.
 
מכשירי שמיעה - בהתאמה פתוחה (Open Fit), מכשירי שמיעה בטכנולוגיית רסיבר (Rec. Technology).
כיום קיימים מכשירי שמיעה מאחורי האוזן אשר קטנים מאוד בגודלם ומתחברים לאוזניות פתוחות, קטנות ובלתי נראות. מכשירי שמיעה אלה מיועדים לרוב האנשים בעלי לקוי שמיעה ובמיוחד לבעלי לקוי שמיעה בתדירויות גבוהות, ירידה בשמיעה קלה עד בינונית-חמורה, תחושות של אטימות באוזניים בעת התאמה עם אוזניה רגילה או הסובלים מדלקות אוזניים חוזרות. אוזניות פתוחות מגיעות ב-8 גדלים שונים, סטנדרטיים ומאפשרות התאמה מיידית והתחלת שימוש במכשיר שמיעה ללא צורך בהמתנה לאוזנייה הנעשית ע"פ מידה.

 מכשירי שמיעה בהתאמה פתוחה (Open Fiting)
מכשירי שמיעה בהתאמה פתוחה (Open Fiting) מכשירי שמיעה בהתאמה פתוחה (Open Fiting)
במקרים בהם אובדן השמיעה העיקרי הוא בתחום התדרים הגבוהים, ניתן להשתמש בהתאמה פתוחה, דהיינו מכשיר BTE קטן מימדים, המתחבר באמצעות צינורית דקיקה לאוזניה פתוחה. זוהי התאמה המאפשרת הגברת השמע בתחום הרצוי (תדרים גבוהים) בד בבד עם כניסה טבעית ללא הגברה, של צלילים בעלי תדר נמוך ישירות אל תוך האוזן. באופן זה ניתן להתגבר על הרגשת האטימות (occlusion) המלווה לעיתים את השימוש במכשיר שמיעה, ומקשה את ההסתגלות למכשיר שמיעה בעיקר בקרב אנשים בעלי שמיעה תקינה בתדרים הנמוכים.
 
כמובן האוזניה הפתוחה מקנה הרגשה נוחה ונעימה כיוון שהאוזן נשארת פתוחה ומאווררת. במידה שחלה ירידה נוספת ונפגע גם תחום התדרים הנמוך ניתן להחליף את האוזניה הפתוחה באוזניה רגילה ואת הצינורית הדקיקה בצינורית רגילה, ולקבל תוספת הגברה ללא צורך בהחלפת מכשיר.

 מכשירי שמיעה בטכנולוגית רסיבר (Rec. Technology)
מכשירי שמיעה בטכנולוגית רסיבר (Rec. Technology) מכשירי שמיעה בטכנולוגית רסיבר (Rec. Technology)
השאיפה לצמצם את מימדי מכשירי השמיעה ולעשותם נסתרים מעין הובילו את פיתוח מכשירי השמיעה בטכנולגית RIC (Receiver-in-Canal). במכשיר זה ממוקם הרמקול (Receiver) בתוך תעלת האוזן החיצונית בקרבת עור התוף ורחוק מהמיקרופון הנמצא בגוף מכשיר ה-BTE. הפרדה זו של הרמקול מהמיקרופון מאפשרת הגברה בעוצמה גבוהה יותר ללא משוב אקוסטי (feedback) ומאפשרת את מיזעור מימדיו של מבנה המכשיר היושב מאחורי האוזן.

 מכשירי שמיעה - בתוך האוזן (ITE - In The Ear)
מכשירי שמיעה - בתוך האוזן (ITE - In The Ear) מכשירי שמיעה - בתוך האוזן (ITE - In The Ear)
מכשירי שמיעה בתוך האוזן. נועדו לירידות חזקות יותר בשמיעה מאשר המכשירים האחרים הנסתרים בתוך האוזן. ניתן לעשות בורר עוצמות על מנת לאפשר שינוי עוצמה במקרה הצורך.

 מכשירי שמיעה - בתוך תעלת האוזן (ITC - In The Canal)
מכשירי שמיעה - בתוך תעלת האוזן (ITC - In The Canal) מכשירי שמיעה - בתוך תעלת האוזן (ITC - In The Canal)
מכשירי שמיעה נסתרים למחצה בתוך תעלת האוזן. ניתן לעשות בורר עוצמות על מנת לאפשר שינוי עוצמה במקרה הצורך.

 מכשירי שמיעה - לחלוטין בתוך תעלת האוזן (CIC - Complete In The Canal)
מכשירי שמיעה - לחלוטין בתוך תעלת האוזן (CIC - Complete In The Canal) מכשירי שמיעה - לחלוטין בתוך תעלת האוזן (CIC - Complete In The Canal)
מכשירי שמיעה קטנים ביותר ונסתרים לחלוטין בתוך תעלת האוזן. במכשירי שמיעה אלו אין אפשרות להוסיף בורר עוצמות בשל גודלם הקטן.

 מכשירי גוף (Body)

מכשירי שמיעה חדישים בעלי עוצמה גבוהה במיוחד, מכשירים אלה מגיעים במבחר דגמים ומיועדים לירידות קשות בשמיעה, לאנשים המוגבלים בתנועה או לאנשים מבוגרים שאינם צריכים מכשיר שמיעה רוב הזמן אלא רק במצבים מסויימים. מכשירי השמיעה נוחים מאד להפעלה ובעלי עיצוב חדשני וקומפקטי.


 מכשירי שמיעה אנלוגיים
מכשירי שמיעה אנלוגיים מכשירי שמיעה אנלוגיים
מכשירי שמיעה אנלוגיים - מכשירי שמיעה מסוג זה מגבירים את כל צלילי הסביבה אך אינם מפרידים בין רעש רקע לצלילי הדיבור. כיום לא נהוג לעשות שימוש בסוג זה של מכשירי שמיעה אלא במכשירי שמיעה דיגיטליים.

 |  ראשי |  מי אנחנו  |  מילון מונחים  |  קופות חולים  |  מפת אתר  |  הוספה למועדפים  | 
אודיוקליניקה נטלי-מבינים בשמיעה- www.audion.co.il © כל הזכויות שמורות
מכשירי שמיעה מהמותגים המובילים בעולם | שירות לקוחות: 1700-550-234
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל